Dvije lokacije vodocrpilišta IZVOR PLOČE d.o.o., „Klokun“ i Modro oko“, odabrane su kao pilot lokacije u projektu WaterQ koji ima za cilj razviti rješenje koje će unaprijediti proces kontrole kvalitete vode za ljudsku potrošnju, optimizirati metode rada u procjeni rizika te dodatno ubrzati i pojednostaviti proces informiranog donošenja odluka u sustavima javnog zdravstva i vodoopskrbe.

Projektom se planira razviti WaterQ rješenje koje će objedinjavati  WaterQ digitalnu platformu s potpuno integriranim komponentama, mobilnu aplikaciju i WaterQ IoT senzorske uređaje. Ovakvo cjelovito rješenje omogućiti će integraciju različitih izvora podataka i različitih tipova podataka (laboratorijska mjerenja, senzorska, meteorološki podaci), koji do sada nisu bili integrirani na jednoj platformi te doprinijeti znatnom poboljšanju procesa kontrole vode kroz pružanje međusobno povezanih usluga koje trenutno na tržištu ne postoje kao dio jednog sustava

Projektni konzorcij čine Ericsson Nikola Tesla, kao prijavitelj, zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i tvrtkama Telemetris d.o.o. i Gauss d.o.o. kao partnerima.

Projekt „WaterQ – digitalna transformacija praćenja kvalitete vode“ sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. na natječaju: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“.

Ovim putem zahvaljujemo projektnom konzorciju na uključivanju vodocrpilišta IZVOR PLOČE d.o.o., „Klokun“ i Modro oko“ kao pilot lokacija u projektu.

                                             
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj